Hyper Hanna - a tehetséges fiatal vezető

Hyper Hanna mindig szorgalmasan tanult, igyekvő, alkalmazkodó kislányként nőtt fel, aki ritkán mondott bármire is nemet. Iskolai évei alatt sokszor nyert különféle versenyeket, gyakran körözte le a vele egyidős fiúkat.

Szorgalma és kitartása révén igen fiatalon vezetővé vált. Keményen helytáll a munkájában, de női mivolta miatt úgy érzi, sokszor kétszeresen kell teljesítenie, hogy bizonyítsa rátermettségét...

2011. szeptember 4., vasárnap

Első nap az üvegfalon belül

Hanna korábban vágyakozva nézte azok életét, akik a nagy, egyterű irodából lehasított elegáns üvegkalitkában ültek. Most, hogy végre elnyerte az áhitott pozíciót, beköltözhetett saját irodájába. Az emberek odakintről kicsit irigy vágyakozással méregették az odabent ülő fiatal nőt, aki az aznapi bejelentés szerint ezentúl a főnökük lesz. "Micsoda kis tacskó, a lányunk lehetne"- gondolták róla, és láthatóan nem nagyon értették, hogy lehet a főnökük valaki, aki ennyire fiatal.
Hanna is érezte az idegenkedést, észrevette a háta mögött összetalálkozó tekinteteket, de nem akart foglalkozni ezzel. Nehéz hetek következtek ezután és hamarosan a vezetésnek is feltűnt, hogy valami nem működik. Hanna kész adottságnak vette azt a tényt, hogy ő a főnök, azt gondolta, semmi teendője nincs azzal, hogy ezt az embereivel is elfogadtassa, és mivel a beosztottak alig leplezett elutasitása miatt nem tudta senkinek sem delegálni a feladatokat, inkább szinte mindent egymaga végzett el. Persze nemcsak a másik oldal volt elutasító. Hanna maga sem bízott senkiben, az események pedig fokozatosan kicsúszni látszottak a kezei közül. Amikor néhány hét múlva Hanna a magára maradottságtól és kimerültségtől egyre ingerültebbé vált, akkor főnöke azt javasolta, hogy vegyék igénybe egy coach segítségét a továbblépés érdekében.
Heteken át dolgoztak azon, hogy Hanna nyitottabbá váljon, megértse és tudatosítsa magában, hogy az embereivel milyen közös értékeket képviselnek, amelyekre alapozva megteremtheti a tényleges együttműködést. Felismerte, milyen személyes és szakmai kompetenciái, tulajdonságai és erősségei azok, amelyek tudatos előtérbe helyezésével megerősítheti tekintélyét és pozícióját - ezzel elindulva azon az úton, hogy valóban inspiráló vezetővé váljon, akit az emberek önmaguktól, lelkesen követnek. Két hónappal később már érezhető volt a változás. Az emberek szívesen benyitottak hozzá ha a munkájukban elakadtak, bármikor nyíltan kérdeztek, és gondolkodás nélkül segítettek, ha Hanna ezt kérte tőlük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése