Hyper Hanna - a tehetséges fiatal vezető

Hyper Hanna mindig szorgalmasan tanult, igyekvő, alkalmazkodó kislányként nőtt fel, aki ritkán mondott bármire is nemet. Iskolai évei alatt sokszor nyert különféle versenyeket, gyakran körözte le a vele egyidős fiúkat.

Szorgalma és kitartása révén igen fiatalon vezetővé vált. Keményen helytáll a munkájában, de női mivolta miatt úgy érzi, sokszor kétszeresen kell teljesítenie, hogy bizonyítsa rátermettségét...

2011. szeptember 25., vasárnap

Hiteles szerepekben

Bár Hanna egyre jobban odafigyelt arra, hogy határozott és tényszerű teljesítmény-értékelést adjon a beosztott dolgozóknak, továbbra is küzdött azzal, hogy mennyire engedheti közel magához az embereket. Nem érezte vezetői szerepével összehozhatónak, hogy együtt-ebédeljen, kávézzon vagy csevegjen az embereivel, azután meg egy másik helyzetben kemény beszélgetéseket folytasson velük.
Emiatt lassan azt vette észre hogy egyre jobban eltávolodott a munkatársaitól, érezte, hogy pökhendinek, hiúnak tartják, és amint egyre eltávolodott tőlük, egyre kevésbé érezte, hogy inspiráló vezetőként néznek rá.
A coach segítségével sokat beszéltek arról, hogy milyen különböző szerepeink vannak az életünkben, és ezeket a szerepeket mennyire fontos mind hitelesen megélnünk.
A különböző szerepeink pedig attól maradnak mind egyenként is hitelesek, hogy teljes valónkkal, értékeinkkel összhangban, értelmünkkel és érzelmeinkkel is egyértelműen támogatjuk azokat.
Hanna távolságtartása azóta sokat oldódott, megtalálta a közös pontokat, de a határokat is ki tudta jelölni a különböző szerepei között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése