Hyper Hanna - a tehetséges fiatal vezető

Hyper Hanna mindig szorgalmasan tanult, igyekvő, alkalmazkodó kislányként nőtt fel, aki ritkán mondott bármire is nemet. Iskolai évei alatt sokszor nyert különféle versenyeket, gyakran körözte le a vele egyidős fiúkat.

Szorgalma és kitartása révén igen fiatalon vezetővé vált. Keményen helytáll a munkájában, de női mivolta miatt úgy érzi, sokszor kétszeresen kell teljesítenie, hogy bizonyítsa rátermettségét...

2011. szeptember 7., szerda

Soha senki nem hibázhat?

A hangulat az osztályon egyre jobbá vált, sőt úgy tűnt, hogy mindenki végzi a munkáját. De ekkor egy nagy változás következett be a cégnél, és ettől a feladatok egyre összetettebbek váltak.
Hanna beosztott munkatársai pedig bármennyire is igyekeztek, a görcsös igyekezettől sajnos rengeteg hibával dolgoztak.
A hibák miatt Hanna mindig kiborult, nehezen tudta elviselni, ha valami nem a legtökéletesebben került ki a kezük alól. Amióta az eszét tudta, mindig mindenkivel versengett, minden elvárást túltelesített, most meg vezetőként egy rakás olyan emberrel volt körülvéve, akik, akárhogy is igyekeztek, mindig valami rosszul csináltak. Azt is tudták, hogy Hanna ettől hideglelést kap, ezért az előforduló problémákat mindig igyekeztek jól leplezni, hogy ne legyen belőle baj. A baj persze egyre nagyobb lett, csak senki nem szembesült ezzel.
Amikor mindez a felszínre került, Hanna egy coach segítségével maga találta meg a megoldás kulcsát. Azóta a hibákról Hanna osztályán mindig nyíltan beszélnek. Megtanulták, hogy a hibák és hiányosságok arra alkalmasak, hogy azok jövőbeli előfordulására lépéseket tehessenek, vagyis a leplezés és vádaskodás helyett a tanulságokra és a jövőbeli teendőkre fókuszáljanak, és közösen határozzák meg a lépéseket.
Amikor eljutottak arra a szintre, ahol már nemcsak a bekövetkezett hibákat elemezték, de már az újabb típusú hibák előzetes kiküszöbölésén is közösen, proaktívan dolgoztak a csapatával, a vevők elégedettsége egyre nőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése